Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Technische Analyse

  1. Bedrijfsobligaties zijn (nog) niet interessant

    Bij stijgende rentes zijn bedrijfsleningen niet interessant. Desondanks signaleren de technische plaatjes speculatieve kansen, zeker in Europa.

  2. Europese beurzen in de wachtstand

    De beurzen in Europa doen op de plaats rust. De zijwaartse consolidaties hebben alleen wat kleine krasjes opgeleverd, dus slechts beperkte technische schade.

  3. Het is groen, ligt stil en rendeert niet: de energietransitie

    Vanuit technisch perspectief is de energietransitie nog steeds geen beste belegging. Maar als we over de schutting kijken zien we wel kansen, bij Arcadis bijvoorbeeld.

  4. Unilever flirt met weerstand

    Unilever staat technisch op uitbreken. Thans ligt de technische barrière €51,05 onder vuur. Wordt het brekebeentje van de beurs de nieuwe zwaan?

  5. Eindelijk tijd voor de kleintjes?

    Hoe zijn de kansen in de kleinere aandelen? Technisch analist Wouter Slot zoekt het uit.

  6. MSCI World-index zit nog lang niet op zijn top

    De MSCI World-index ligt technisch prima op koers voor een verdere stijging. Ook staan we stil bij een tracker op de AEX en de MSCI World-index.

  7. Nvidia test cruciale barrière

    Kan Nvidia de torenhoge verwachtingen waarmaken? Technisch ligt het aandeel er, afgezien van de recente consolidatie, uitstekend bij.

  8. Draagvlak Nederlandse hoofdindex steeds sterker

    De opmars van de AEX wordt ondersteund door steeds meer stijgende aandelen. Het draagvlak onder de beurs wordt sterker en sterker.

  9. Grondstoffen graven zich uit

    Technisch komen grondstoffen uit het dal en starten een nieuwe opwaartse fase. Vooral industriële metalen, voeding en edelmetalen gaan hard

  10. Wall Street gaat los

    Met verse all-time highs springen alle seinen op groen. Eerder vormde Wall Street hogere bodems ver boven oude barrières. De volgende sterke rally staat in de steigers.

  11. Europese beurzen op pole position

    De Europese aandelenmarkt staat technisch op pole position. Steeds meer beurzen komen de pitstraat uit en bevestigen het racefestijn.

  12. Op Chinese aandelenbeurzen breekt de zon door

    Op de Chinese aandelenbeurzen begint de zon door te breken. Langzaam richten de koersen zich weer, er is sprake van technische verbeteringen.

  13. Europese banken trekken én feesten op de haussekar

    Bijna alle Europese banken zijn technisch aan een ongekende opmars bezig. Recente all-time highs illustreren de feeststemming in de sector.

  14. Amerikaanse financials brengen Wall Street op stoom

    Amerikaanse financials liggen er koerstechnisch prima bij en brengen de rest van Wall Street verder op stoom. De meeste barrières zijn gebroken.

  15. Mid- en smallcaps nog in de wacht

    De AEX is aan een overtuigende opmars bezig. Maar de AMX en de AScX lopen, met structureel lagere toppen, technisch achter de feiten aan.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links