Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Long ING en Japan

Long ING en Japan

Wie had dat gedacht? Obligaties deden het in het eerste kwartaal van 2014, vandaag de laatste dag, beter dan aandelen, aldus Bespoke. En dat terwijl 2014 volgens marktvorsers wederom een jaar van aandelen zou worden. Misschien een herkansing in het tweede kwartaal.



Waar zijn de IEXTraders ondertussen druk mee? Allereerst welkom aan een nieuwe belegger. Meteen even het voorstelblogje van hem (of haar) meegenomen vandaag zodat de strategie van dit nieuwe fonds bekend wordt.

GSnovice van 10%: "Zoals mijn naam al aangeeft ben ik een beginner. Ik kijk voornamelijk naar de AEX, goud, en soms andere indexen zoals de DAX, S&P, DJIA. De strategie die ik toepas is gebaseerd op een mix van fundamentele analyse (ratio's, intrinsieke waarde, et cetera), technische analyse (RSI, MACD, positie tov bollinger), omgevingsfactoren (PMI, staalprijs, world index) en nieuws (speculaties van analisten, bedrijfsnieuws, wereldleiders).  Als ik Sprinters aanschaf kijk ik naar (sub) toppen/dalen en hefbomen (>10). Ik probeer de portfolio te spreiden (10% goud, 30% aandelen, 30% Sprinters, 30% cash voor opportunities), maar dit lukt niet altijd. Als de posities in de buurt van 10% winst komen, verkoop ik (vandaar de naam)."

Dicht bij huis

Verder zijn de traders druk aan het traden, soms meerdere keren per dag long, short, long, short. De Sluipschutter van Animal Spirit (ook nog niet zo'n bekende naam) ziet het helemaal zitten met Japan: "Japan toegevoegd door verwachte geldstroom Abenomics richting beurzen. Langetermijninvestering."

RT Equity Long zoekt het dichter bij huis en speelt in op het ING-nieuws van vandaag: "Plukje ING gekocht. Herstructurering nadert einde. De koers heeft de afgelopen dagen volledig stil gelegen. Ik verwacht beweging en wel omhoog. Info over dividendplannen maandag kan de beweging omhoog weer in gang zetten. De fundamentals zijn bekend: ondanks stijging afgelopen anderhalf jaar is ING nog steeds goedkoop op basis van K/W en eigen vermogen. Daarom ook voor de lange termijn geschikt. Risico's liggen uiteraard hoger dan gemiddeld."

Hanzicht, de fondsmanager van Hoop op Welvaart maakt zich aan de andere kant zorgen om alle bubbelaandelen op de Amerikaanse beurs: "Zorgelijk vind ik de huidige sell-off van ale Nasdaq bubbleaandelen. Ik zit inmiddels aardig in de puts Tesla, FB, Linkedin en Amazon."

Tot slot, zo is de tussenstand van vandaag:

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Hoop op Welvaart +306,00% +284,90%
2 Slapend rijk +128,82% +89,89%
3 serendipity +37,91% +34,59%
4 RJT +54,66% +24,93%
5 Fonds mbp +40,04% +17,70%


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 31 maart 2014 17:00
    Las het bericht van Hanzicht, maar.....zojuist calls/turbo long gekocht Tesla, Facebook, Linkedin en Amazon. Zijn sinds een dikke week ineens in de aanbieding, uitverkoop!
    Dat zijn de tijden dat je er met korting in kan....

    Zo zie je maar dat de beurs altijd tegengestelde acties nodig heeft.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links