Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuw geld SVP

Rare beursweken zo met vrije dagen en toch een lawine aan bedrijfscijfers en andere interessante ontwikkelingen. Ik noem bijvoorbeeld even Mario Draghi, de ECB-president die momenteel aan het feesten is in Amsterdam op de 200ste verjaardag van De Nederlandsche Bank.

Rondom zijn verjaardagsbezoek gaat het natuurlijk over de inflatie (of liever het gebrek eraan) het wel of niet openzetten van de geldkraan door de ECB. En hoe transparant de ECB in zijn communicatie moet zijn, maar dat even terzijde.

Het zou dus niet verbazen als de beurswerkelijkheid (koersen hoger of in ieder geval gestut door de ECB, zie de VS) en de werkelijke economie (matig tot slecht) nog verder uit elkaar gaan lopen. Of schrikken beleggers straks toch zo van eventuele steun, dat de (Europese) beurs als een plumpudding in elkaar zakt.

En neem in zulke onzekere tijden maar eens positie in. De IEXTraders doen hun best.

Nieuw geld svp

Bij RJT lijken de mannen contrair te zijn (wel in tech), maar ontbreekt het soms nog aan geld om posities in te nemen: "Vooral technologiewaarden in onze portefeuille lieten een mooie performance zien. We hebben nog behoorlijk wat koopkandidaten en nieuwe ideeën, helaas ontbreekt het ons op dit moment aan liquiditeiten. Wel zouden we graag eens willen weten, hoeveel IEX-beleggers interesse zouden hebben als ons fonds écht LIVE zou gaan?"

Wellicht dat lezers bij interesse een berichtje op hun forum willen achterlaten..?

Ondertussen heeft Hanzicht (Hoop op welvaart) het even gehad met het traden"... Dus waarom kopen we in hemelsnaam niet op een paar flinke dips en wachten we vervolgens gewoon geduldig af? Niet te vaak kijken, lekker rustig en binnenlopen maar. Bas Heijink (IEX TA) krijgt immers toch meestal gelijk."

Seren van Serendipity heeft het druk met een lezersvraag over Tomtom: "De positieve serendipity van TomTom is uitstekend, er zijn echt veel kansen die goed voor de koers kunnen zijn. Big data, eigens maps, eigen technology, fleet management et cetera. Er is ook wel wat negatieve serendipity, de PNDs zullen vervangen worden door Apps en na twee jaar investering in R&D kan later blijken dat het weinig oplevert. Maar de uitgangspositie is uitstekend, ze zijn een kleine wereldspeler, en als ze hun R&D een beetje redelijk doen, dan kan de koers flink omhoog."

De tussenstand vanmiddag:

  Fonds Rendement Rendement t.o.v.benchmark
1 Hoop op Welvaart +250,06% +224,82%
2 Slapend rijk +127,38% +84,56%
3 10% +46,98% +42,05%
4 serendipity +38,47% +32,17%
5 RJT +55,51% +24,39%


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links