Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wachten op de campingdip

Hoe ver kunnen de markten nog omhoog? Mede dankzij de Fed (aandelen zijn niet duur volgens Yellen) en een beetje dankzij de ECB, lijkt er geen eind te komen aan deze bullmarkt.

Toch wordt het steeds meer uitkijken geblazen en sorteren beleggers voorzichtig voor op een zomercorrectie, een campingdip, een vierde correctie, hoe u het ook noemen wilt. 

Waar zijn de IEXTraders ondertussen mee bezig? Vooral dus of er nog een zomercorrectie komt. Veel volgen daarom de updates van Bas Heijink en Nico Bakker op de voet. Die geloven dat de AEX nog even kan stijgen, maar dat dan mogelijk de vierde (mini)correctie van het jaar eraan komt. 

Sint van Slapend rijk is al een tijdje bearish, maar is steeds te vroeg met short gaan. "Ik ben nog steeds van mening dat de beurs flink naar beneden gaat deze zomer. Het wilt nog niet echt, maar timen is ook niet mijn sterkste punt."

Hanzicht van Hoop op Welvaart zit aan beleggen in opties te denken.

"Het artikeltje van Jan van Gemeren in de DFT over lage rente en lage volatiliteit was weer even een eyeopener. Ik heb altijd heel veel in opties gehandeld maar de laatste tijd is dat met de handel in turbo's wat uit mijn systeem. Onterecht, want het beleggen in opties heeft grote voordelen boven turbo's. Één daarvan is dat je niet vast zit aan die vervelende stoplosses waardoor je posities uitgestopt worden en je je geld geheel of deels kwijt bent. Dat geeft een heel onrustig gevoel. Met opties daarentegen kan je rustig afwachten als even het tegenovergestelde gebeurt van wat je verwacht. De tijdswaarde loopt er natuurlijk wel uit maar die bepaal je feitelijk zelf bij aanschaf. Verder heb je op dit moment het door Jan genoemde voordeel dat door de lage volatiliteit de optiepremies laag zijn. Als de vlam in de pan schiet, schieten de premies ook omhoog. Eigenlijk is het dus wat dat betreft veel verstandiger om met index put-opties op een komende correctie te anticiperen. Maandag maar even bellen met DeGiro en Alex om ervoor te zorgen dat Amerikaanse indexopties tot de mogelijkheden gaan behoren."

Seren van Serendipity denkt na over de aanschaf van meer Franse aandelen, hopelijk heeft hij in de smiezen dat Frankrijk economisch het slechtste jongetje van de klas is momenteel. 

"Eindelijk gaat Frankrijk ook goed van start. KLM zit in de serendipity porto, maar bleef door de hoge olieprijs ver achter, maar nu komt Air France eindelijk los. Zwitserland, o.a. Adecco, gaat al een hele tijd goed, en USG en Randstad doen lekker mee. Maar ik verwacht toch een duidelijk herstel van Frankrijk, dus na een 0-1 achterstand een 3-1 overwinning. Komende weken nog meer Franse aandelen kopen?"

De tussenstand

Deze week werd de afstand tussen nummer 1 en 2 veel groter omdat Hoop op Welvaart een topweek had en Slapend rijk wat inleverde. De rest van het topvijfklassement won of verloor licht. 

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Hoop op Welvaart +320,95% +284,08%
2 Slapend rijk +114,39% +63,52%
3 10% +41,38% +28,26%
4 serendipity +38,69% +24,39%
5 EBAH +59,78% +17,66%

Turbofeestje

Tot slot, veel IEXTraders handelen in hefboomproducten. Nu bestaat de turbo tien jaar en vandaar dat het twee weken veel over turbo's gaat op IEX.nl.

Elke dag zijn er artikelen, maar morgenavond bijvoorbeeld ook een online seminar met Nico Bakker en Pieter Kort. Doe er eventueel uw voordeel mee...


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hanzicht 23 juni 2014 13:56
    Hallo Fleur,
    Het rendement van "De Hoop" staat inmiddels wel wat hoger op 340,95% (zie staatje hiernaast).
    Dat had nog veel meer kunnen zijn als De Giro niet telkens technische problemen had. Ik kon vanmorgen weer niet handelen anders had het Fonds nu veel hoger gestaan.
    Groet Hanzicht

    NB: Bij navraag bij de Giro blijkt dat handelen in Amerikaanse index-opties bij De Giro helaas niet mogelijk is. Bij Alex kan het wel maar dan via een omweg d.m.v. opties op trackers en ETF's op de Nasdaq, Dow en S&P500.
  2. [verwijderd] 25 juni 2014 16:08
    Beste Fleur en Seren,

    Ik handel zelf voornamelijk vanuit de Value insteek en heb inmiddels ook aardig wat Franse (en Italiaanse ) aandelen gekocht.

    Ondergewaardeerde bedrijven die echter bewezen hebben winstgevend te kunnen zijn.

    Bij deze manier van beleggen koop je de aandelen meestal als het sentiment negatief is. Dus in die zin zijn Seren en ondergetekende contrair en hopenlijk goed bezig :)

    Groeten,

    Roluceman.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links