Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alle ballen op Draghi

Donderdag weten we het. Wat? Nou, wat de ECB van plan is met de rente. Dat bleek - tot teleurstelling van sommige beleggers - niet uit de toespraak die ECB-voorman Mario Draghi vorig weekend hield in Jackson Hole. Draghi zei ook niks over mogelijke extra steunmaatregelen.

Maar steeds meer economen en strategen gaan ervan uit dat we (in Europa) geen extra steun in de vorm van quantative easing nodig hebben. Of ook niet kunnen krijgen omdat er in Europa geen eurobonds zijn. Als ik even een zelfgeschreven artikel met de strateeg van JP Morgan Asset Management Vincent Juvyns mag aanhalen (van 29 augustus op IEXProfs.nl)

"Beleggers hebben de toespraak van Draghi in Jackson Hole verkeerd geïnterpreteerd. QE is niet aanvaardbaar in Europa en er zijn ook geen mogelijkheden om het te doen. We hebben bijvoorbeeld geen eurobonds. Dus wat moet de ECB doen, staatsobligaties van Europese landen kopen? De meeste landen financieren zich al op korte termijn tegen een negatieve rentevoet. Wat is het nut ervan?”

Ja, misschien gaat de ECB wat maatregelen die ze nu al hebben, zoals het ABS-programma (dat wel als een soort QE-programma beschouwd kan worden) of de LTRO-inspanningen wat finetunen. Blackrock is deze week gevraagd om ze bij dat eerste te helpen. Maar dat is volgens Juvyns alles wat ze kunnen doen.

Ook bij BNP Paribas IP lijken ze te denken dat de extra steunmaatregelen wel eens in de kast kunnen blijven. De IEXTraders kijken ook goed naar Draghi.

Hanzicht (Hoop op Welvaart): "Als ik moet kiezen tussen wat stijging aan me voorbij laten gaan of de deksel op de neus te krijgen ga ik voor de eerste optie. Hoewel het Draghidagje staat nu wel vlak voor de deur en we zouden misschien in een streep kunnen doorstijgen. Ik kies denk ik toch voor zekerheid en wacht op een dipje. Die zijn er de afgelopen weken genoeg geweest, dus waarom nu niet? Een andere optie is gefaseerd instappen. Ik denk er nog even over na."

J&T Capital Partners gaat door met het innemen van posities: "Vandaag ingestapt in Tower Semiconductor (TSEM) $11,03 +0,64%. Hier leest u het laatste artikel. Tevens een oude bekende; MagicJack (CALL) $12,64 +5,16%. De bodem lijkt gezet. Een turnaround play waar wij nog veel plezier aan gaan beleven( hopen we...)"

Ondertussen in de strijd om het beste fondsrendement

De top vijf is behoorlijk door elkaar geschud en -shock - Hoop op Welvaart is uit de top vijf gevallen.

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Slapend rijk +149,19% +90,84%
2 serendipity +31,18% +18,14%
3 10% +35,00% +17,47%
4 EBAH +55,34% +15,72%
5 Fonds mbp +48,78% +10,20%

Tot slot, waar zal het effect of het gebrek aan effect van het rentebesluit van de ECB goed zichtbaar zijn..... 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links