Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Buy the dips

Het is the week after de toch nog onverwachte Europese renteverlaging. Hoera, gratis geld dus. Hoe gaan we nu verder? In Amerika lopen ze in ieder geval al warm om de rente weer op te schroeven.

De IEXTraders verbazen zich ondertussen over de groene cijfers op de beurs. Buy the dips, lijkt het credo. En overwegen een IPO-ritje met Alibaba Group. Hopelijk op een vliegend tapijt.

Hanzicht van Hoop op Welvaart: "De futures zullen wel flink in elkaar zijn gestort dacht ik vanmorgen nog bij het aanzetten van de laptop. Nee hoor, hartstikke groen. Misschien een reactie op de Chinese cijfers. Van afkoelingsverschijnselen als gevolg van Oekraine nog niets te merken. Fxje/Ahrends zitten helemaal goed met hun inschatting. Gewoon long kopen op de dips. Maar ja, de echte kunst is natuurlijk het voorspellen van de echte klappers. Ik ga daarom maar mee met van Sjaken en wacht weer traditioneel op een instapdipje om wat mee te pakken met de rit omhoog. Benieuwd wat Bas daarover straks te melden heeft. Geluk en wijsheid gewenst met jullie shorts Martin en VS! Ik heb ze zoals gemeld, vrijdag al met verlies geloosd."

Een update van JT Capital Partners: "Nou, in de smallcaps is het deze maanden niet te verdienen. Na de sell off is er nog maar weinig herstel te zien. Toch vinden wij dat we goed gepositioneerd zijn en zo bij een herstel mooi te kunnen profiteren. We hebben nog enkele aandelen op het oog. Ook denken wij aan de IPO van Alibaba. De prijsrange zal naar verwachting 60 en 66 dollar zijn. We houden u op de hoogte."

Seren belegt ondertussen ook internationaal:"Baidu gekocht voor de internationale serendipity. Ik zal die porto ook eens aanmelden, de resultaten zijn vergelijkbaar met het nederlandse serendipity fonds. Google, Himax en Sierra doen het heel goed. En nu dus Google vervangen door Baidu. Dat ging vandaag zo goed dat ik de order drie keer ben misgelopen ;), steeds iets te scherp erin gezet. Verder o.a. SBM, Daimler en Atos.En ook de toppers van de Nederlandse serendipity (USG, Exact, TomTom)."

De Turnaround Manager heeft weer een hete tip: "Vandaag Catalent gekocht, maar om de een of andere vage reden kon ik via deGiro alleen een veelvoud van 100 aandelen kopen. Daardoor heb ik helaas niet alle aandelen kunnen kopen die ik wilde kopen. Gekocht op 21,86 dollar, slotkoers 22,40 dollar. Ik heb ze nog en kijk nog even aan wat de koers vandaag doet. Catalent kwam met hele goed cijfers en prima vooruitzichten."

Ondertussen houdt de Roluceman grote schoonmaak ik de portefeuille. We zijn benieuwd waarom (staat nog niet op het forum).

De tussenstand

Hoe staan de IEXTraders ervoor? 10% en Serendipity wisselen van plek, verder geen wilde rendementswijzigingen.

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Slapend rijk +149,19% +87,72%
2 10% +39,46% +19,44%
3 serendipity +32,98% +17,81%
4 EBAH +57,23% +15,51%
5 Fonds mbp +51,10% +10,16%

Wat is er deze week nog spannend? Cijfers, cijfers, cijfers, en vooral cijfers dus. En wellicht Oekraine, maar dan moeten beleggers daar wel trek ik hebben.


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links