Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overnames en hete hangijzers

Zou het grote overnamespel nu eindelijk op de wagen komen?

"Beursgenoteerde bedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika hebben totaal bijna 1 biljoen euro aan reserves in kas. Sinds 2007 is dit bedrag met 250 miljard euro toegenomen, waarvan 47 miljard euro is opgebouwd in de afgelopen 12 maanden. Het aantal investeringen lijkt flink te gaan toenemen. Bijna 60% van de organisaties geeft aan de komende 12 maanden te willen investeren, "zo blijkt uit ‘Cash to Growth’, een rapport van Deloitte.

Nou, SABMiller schijnt de familie Heineken en aandeelhouders uit te willen kopen...Maar of het doorgaat is zeer onwaarschijnlijk. 

 

 

Dit soort nieuws is, al dan niet waar, mooi voor traders, want er zijn leuke ritjes mee te maken.  De Turnaround Manager heeft ondertussen weer een leuke tip: "Leuke daytrade in China Green Agriculture. Gekocht op $2.80 en binnen 10 minuten verkocht in twee delen op 3,26 dollar en 3,65 dollar. Helaas durfde ik niet all in te gaan bij de aankoop, maar door deze trade stijgt mijn hele portefeuille toch zo'n 6% in waarde."

Serendipity heeft Randstad verkocht. "Past minder goed in de basisfilosofie van het serendipity fonds. De kans op goed nieuws is niet bijzonder groot en er is wel wat neerwaarts risico, met name als de algehele beurs wat naar beneden gaat."

Ten Cate kan een interessante koop zijn, aldus RT2014: "Zojuist een positie in Ten Cate ingenomen. Ten Cate heeft al geruime tijd last van teruglopende defensie-uitgaven. In het tweede kwartaal kwam er een kentering in deze trend. Het potentieel van Ten Cate is naar mijn mening echter vooral gelegen in de composietenactiviteiten. De groei van de luchtvaartindustrie en het toenemend gebruik van lichtgewicht materialen in auto's geven Ten Cate goede kansen. Technisch gezien is het koersbeeld verbeterd. Na een daling sinds begin dit jaar is de koers op zijn weerstand gestuit en is vervolgens de dalende trendlijn gebroken. De koers kan herstellen."

10% handelt nu wekelijks in plaats van dagelijks: "BAM is herstellende en bij koersdoel october 2,30 stap ik eruit. toch maar die 10% pakken. Fugro is voor de lange termijn met koersdoel 30 euro tegen juni 2015. Short op de DJIA met zeker weer een koersterugval van 3-5% in de komende twee maanden. Maar 10% op deze positie is ook goed. Dan zilver met een rebounce naar 20 euro, moet kunnen."

De tussenstand

Hoe staan de IEXTraders ervoor? Allemaal verliezen ze wat rendement ten opzichte van vorige week, vooral tegen de benchmark. Alleen Fonds mbp weet het rendement ten opzichte van de benchmark op peil te houden. 

 

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Slapend rijk +149,19% +89,21%
2 serendipity +36,76% +22,12%
3 EBAH +35,87% +15,59%
4 10% +31,64% +14,61%
5 Fonds mbp +49,82% +10,59%

En verder deze week? Collega AJ Kamp schrijft erover: "De grote hete hangijzers deze week zijn woensdag het Fed-rentebesluit plus persco - onderschat het niet ondanks vrij weinig aandacht in de media - en dan stemmen donderdag de Schotten yes of no. Dat zou wat zijn áls."

Maar wat er ook gaat gebeuren, aandeelhouders hebben volgens JP Morgan genoeg tijd om ernaar te handelen.

 

 

 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links