Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dag short, hallo long

Is het een goede tijd om de shorts eruit te gooien? Is de bodem nu gezet? De IEXTraders, die de afgelopen weken erg voorzichtig waren in de handel, zijn het er nog niet over eens. Van sjaken en Bengaalse tijger zijn druk in de weer met opties.

Van sjaken: "Welke termijnen gebruik jij in je calls Bengaalse tijger? Ik heb call opties gekocht voor december. Indien de AEX nog even een ruk naar boven geeft stijgen die premies vaak erg hard."

Bengaalse tijger: "Ik verspreid mijn portfolio in verschillende sectoren. Op dit moment heb ik opties van AF-KLM, Aegon, Bam, DSM, AIG, AK Steel, Bank of America, XLF (SPDR financials S&P 500),Arcelor Mittal, Philips, Randstad, SBM. Ik ben zwaar belegd in ING en Mittal. Expiratie van deze opties lopen van december 2015 tot dec 2018. In deze periode als ze een keer snel stijgen, neem ik winst............."

Dat is niks voor Seren van Serendipity: "Loopt vandaag weer goed. Jammer dat Ordina even te hevig negatief reageerde op non-nieuws. Maar nu stevig in herstel, lijkt me ook dat zij de schuld niet kunnen krijgen van zeer slecht lopende overheids aanbestedingen. TomTom springt lekker door en dat gaat nog wel even door. USG ook in herstel, was ook te veel gedaald zonder nieuws. Ook de internationale serendipity loopt goed, let op Baidu, nu een berichtje dat ze samen met BMW aan connected-cars werken. Baidu lijkt me echt een innovatief bedrijf voor een lage prijs, die serendipity zit wel goed. Het nieuwe seizoen komt goed, we worden met de zelfde spelers gewoon weer kampioen."

Hoe staan de IEXtraders ervoor?

Dit is het lijstje zoals het staat op de klassementspagina.

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Slapend rijk +144,39% +88,06%
2 serendipity +31,23% +18,75%
3 EBAH +52,16% +15,55%
4 Fonds mbp +51,08% +11,68%
5 Frugal +23,96% +6,55%

Wat nu?

Voor derdekwartaalcijfers is het nog iets te vroeg en oorlog is er inmiddels genoeg (sorry, dat rijmt wat flauw). De lezers van IEX zijn in ieder geval positief over de beurs. "Het sentiment onder de Nederlandse beleggers blijft positief. De IEX Bull/Bear Indicator is voor oktober weliswaar met een tiende gedaald ten opzichte van september (van 52,8 naar 52,7), maar staat nog ruim in bullish gebied. Dit blijkt uit onze maandelijkse sentimentspeiling, de IEX Bull/Bear Enquête."

Maar het gaat natuurlijk niet om wat wij in het kleine Nederland vinden. Belangrijker is wat Draghi en Yellen zullen zeggen en doen in de komende maanden. Daar drijft de markt op.

Hier draait het om bij de rentebesluiten die de Fed de komende maanden moet gaan nemen. Waar kiezen ze voor?


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links