Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Happy crashday

 

Hmm, happy crashday dus! Maar crash op de aandelenmarkten of niet, aandelen zijn nog steeds de place to be voor beleggers. Althans volgens vele grootbanken en -beleggers. Op IEXProfs vanmorgen een commentaar van de hoofdeconoom van Schroders, Keith Wade:

"Schroders voorspelt in de nieuwe Global Market Perspective dat aandelen in de komende zeven jaar “absoluut minder rendement” zullen opleveren dan in de goede jaren die achter ons liggen. Maar, matige groei van de wereldeconomie en winstverwachtingen of niet, er valt nog altijd meer te halen met aandelen dan met obligaties en cash."

 BNP Paribas IP op Twitter:

En wat dachten jullie van de visie van Goldman Sachs op het vierde kwartaal? "We continue to believe that equities look attractive in light of the potential for accelerating revenue and earnings growth and their return potential versus other asset classes. Valuations in many markets are trading close to their historical averages."

I rest my case, ondanks dat de beurzen al dagen in brand staan, blijven aandelen hip. Waarom? Nou, de rest rendeert nog beroerder. Ehh, misschien alleen appartementjes in Amsterdam niet. Maar die gaan ook als warme broodjes. 

Hoe staan de IEXtraders ervoor?

Dit is het lijstje zoals het staat op de klassementspagina. 

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Slapend rijk +81,38% +48,63%
2 EBAH +45,04% +16,10%
3 Fonds mbp +47,18% +14,93%
4 Frugal +23,96% +13,47%
5 Serendipity +17,57% +13,30%

Hanzicht van Hoop op Welvaart vanmorgen: "Verder wat gaan we doen op de beurs jongens? Is het een kwestie van dead cat bounce, herstel naar de 400 of doormodderen?"

Sint van Slapend rijk deelt de mening van de grootbeleggers, zo lijkt het:"Aandelen kan je jaren laten staan, een correctie hoort erbij. Je went er vanzelf aan :-)."

Tot slot nog een vrolijke uitsmijter. Zo zal de beursweek wel worden, ongeveer. 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links