Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel JUST EAT TAKEAWAY AEX:TKWY.NL, NL0012015705

  • 14,505 17 mei 2024 17:35
  • +0,015 (+0,10%) Dagrange 14,325 - 14,560
  • 1.245.717 Gem. (3M) 2,4M

Just Eat Takeaway 2024

16.238 Posts
Pagina: «« 1 ... 746 747 748 749 750 ... 812 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Moriarty 8 mei 2024 13:48
    quote:

    WeerMis schreef op 8 mei 2024 13:36:

    [...]

    Al die bedrijven hebben een business model dat is gebaseerd op het uitbuiten van flexwerkers. Wie zal de vaste werknemers van JET willen? Ergo, Grubhub lijkt in het niets te verdwijnen, dat is goedkoper dan overname. Maar de hoop blijft dat het goed komt. De verrechtsing in Europa helpt hierbij niet.
    Maar de stijgende prijzen helpen wel? Of de werknemers die staken omdat ze te weinig verdienen? Of de illegalen die worden geweerd in deze sector?
    In Europa zal je wel moeten werken met zo een model en ook in VS zie je dit steeds vaker.
    Wil je als food delivery speler Europa veroveren? Dan zou je best JET kopen... Nu te koop met 10% korting dankzij de aandeleninkoop trouwens ;-)
  2. forum rang 4 Moriarty 8 mei 2024 14:08
    quote:

    Gotcha70 schreef op 8 mei 2024 13:56:

    [...]

    mocht er interesse zijn hadden ze dat wel gedaan toen JET 30% lager stond.
    Helemaal niet... Op dat moment was JET nog verre van cash flow positief en konden ze de strijd voor de UKI ook nog verliezen. Dus zoals je misschien wel weet... Zaken veranderen, markten veranderen, bedrijven veranderen. Het is niet omdat het ooit x aantal % lager of hoger stond dat het bedrijf nog steeds exact hetzelfde is.

    Maar maak je geen zorgen! Ik zeg niet dat dit zeker gaat gebeuren he... Maar het kan zomaar eens gebeuren als de fee caps bijvoorbeeld worden geschrapt OF als Dash zich nu ineens bedreigd voelt door Uber en ze een move willen maken...
  3. forum rang 6 Gotcha70 8 mei 2024 14:17
    quote:

    Moriarty schreef op 8 mei 2024 14:08:

    [...]

    Helemaal niet... Op dat moment was JET nog verre van cash flow positief. Dus zoals je misschien wel weet... Zaken veranderen, markten veranderen, bedrijven veranderen. Het is niet omdat het ooit x aantal % lager of hoger stond dat het bedrijf nog steeds exact hetzelfde is.

    Maar maak je geen zorgen! Ik zeg niet dat dit zeker gaat gebeuren he... Maar het kan zomaar eens gebeuren als de fee caps bijvoorbeeld worden geschrapt OF als Dash zich nu ineens bedreigt voelt door Uber en ze een move willen maken...
    toen JET rond de 10 euro stond was er al een prognose om cash flow positief te zijn en dat dat punt is zelfs toen met een kwartaal vervroegd.
  4. forum rang 6 Gotcha70 8 mei 2024 14:23
    quote:

    Jetmania schreef op 8 mei 2024 14:16:

    Hoeveel sponsors zijn er nodig?
    26. Maar ik zou daar niet teveel van verwachten. Het komt hoe dan ook voor de rechter. Het enige positieve punt op de korte termijn dat je met (bijna) zekerheid kan verwachten op de korte termijn is de beslissing van de ECB in juni om de rente te laten dalen. De FED zal die beslissing waarschijnlijk uitstellen. Al de rest is eerder wishful thinking.
  5. forum rang 4 Uniek 8 mei 2024 14:28
    quote:

    Gotcha70 schreef op 8 mei 2024 14:23:

    [...]

    26. Maar ik zou daar niet teveel van verwachten. Het komt hoe dan ook voor de rechter. Het enige positieve punt op de korte termijn dat je met (bijna) zekerheid kan verwachten op de korte termijn is de beslissing van de ECB in juni om de rente te laten dalen. De FED zal die beslissing waarschijnlijk uitstellen. Al de rest is eerder wishful thinking.
    En die FED verwachting zit al in de koers verwerkt dus daar zou ik dan weer niet teveel van verwachten
  6. Hapipa 8 mei 2024 14:41
    De opmerkingen over wanneer JET al dan niet gekocht zou worden zetten me aan het denken. An sich is JET, juist omdat het een werknemersmodel heeft ipv al dan niet schijnzelfstandigen, onaantrekkelijk om over te nemen. Al dat gelobby van Uber en consorten bij de Europese Commissie via Neelie zou dan voor niets zijn geweest. Nee, juist het feit dat JET zo expliciet voor het werknemers model kiest maakt dat ze met afstand de meest onaantrekkelijke partij zijn om over te nemen. Al zie je wel dat ze meteen wijzigingen doorvoeren in de UK waar het nu niet meer van toepassing is sinds ze uit de EU zijn.

    Mogelijk - maar dit is zuiver hypothetisch - bedachten ze bij JET juist dat het hanteren van een werknemersmodel ervoor zou zorgen dat geen Amerikaanse partij ze zou overnemen. Als je dat niet wilt - en dat kan ik me goed voorstellen - is het een briljante move.

    Andersom kun je ook stellen dat wanneer de wetgeving daadwerkelijk gehanteerd gaat worden JET zo ongeveer subiet de ideale overname kandidaat is om op de Europese markt te komen. Ook in Spanje en Italie bv. Tot die tijd moet je er van uit gaan dat het dood geld is. Jitse gaf zelf in de aandeelhouder podcast aan dat de bijdrage van GrubHub indien de caps er af zouden zijn iets van 100 Mio er bovenop zou zijn. Dat is bij het marktaandeel van vorige herfst en voor dat de minimumlonen werden ingevoerd. Bovendien krimpt Grubhub vrolijk verder en geeft momenteel alles en iedereen in de food delivery industrie aan dat de groei in de komende kwartalen op zijn best flauwtjes gaat zijn.

    Welbeschouwd zitten we dan eigenlijk op dood geld en snap ik zo een ArendJan wel dat ie er afscheid van heeft genomen. Ik weet nog steeds niet wat ik bij Saxo moet doen om me aan te kunnen melden voor de aandeelhoudersvergadering, maar ik wil er inmiddels echt wel heen
  7. forum rang 6 Gotcha70 8 mei 2024 14:41
    quote:

    Juargo schreef op 8 mei 2024 14:37:

    Gister daalde we op het nieuws dat ze een samenwerking waren aangegaan met instacart, en nu dalen omdat hun resultaten tegenvallen. Als de cijfers goed waren geweest hadden ze dat weer een reden gevonden om het te drukken.
    De koers drukken of gewoon zogenaamde LT-beleggers die tot de conclusie komen dat hun fantasiaverhaaltjes niet uitkomen en dan maar verkopen. Zoals die ex-IEX-medewerker. Maar hier op het forum zijn daar ook een aantal voorbeelden van te vinden.
16.238 Posts
Pagina: «« 1 ... 746 747 748 749 750 ... 812 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links