Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 22,560 17 mei 2024 17:35
  • +0,260 (+1,17%) Dagrange 22,360 - 22,880
  • 332.077 Gem. (3M) 238,6K

AMG 2024

3.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 ... 179 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geeninspiratie 8 mei 2024 13:16
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 8 mei 2024 12:31:

    [...]

    Ik heb grote twijfels over het herstel van de lithiumprijzen, misschien komt er wel nooit meer een echt herstel omdat er wordt gewerkt aan tientallen nieuwe mijnen en er kennelijk nu al sprake is van een enorme overproductie.

    Het lijkt veel op het verloop van de uraniumprijzen, waar we ca 15 jaar moesten wachten op een flink herstel.
    Iedereen gaat inderdaad onder de kostprijs verkopen, geen brood mee te verdienen dus……

    Olie en stroom zijn er ook in overvloed, we zien het toch niet terug in de prijzen.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 mei 2024 13:19
    quote:

    Geeninspiratie schreef op 8 mei 2024 13:16:

    [...]
    Iedereen gaat inderdaad onder de kostprijs verkopen, geen brood mee te verdienen dus……
    Olie en stroom zijn er ook in overvloed, we zien het toch niet terug in de prijzen.
    Olie en stroom hebben geen vrije markt; lithium wel.
  3. mexico1990 8 mei 2024 13:41
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 7 mei 2024 20:59:

    [...]
    Denk dat ze morgen al snel enkele 10-talllen procenten lager zullen staan , zit er m.i dik in lijkt mij nu met de kennis van nu.
    jeetje wat zijn er toch veel mensen die denken iets van beleggen te weten maar als het er op aan komt alleen maar onzinnige voorspellingen en uitspraken doen.

    Zou het niet fijn als het forum in tweeen gedeeld kan worden .... een onzin-gedeelte en een gedeelte met waardevolle info. Dan kan de post van beleggertje 2020 meteen bij de onzin en hoeft niemand dat te lezen, scheelt veel tijd als alle onzin ergens apart kan worden gezet
  4. Candlelight 8 mei 2024 14:02
    quote:

    mexico1990 schreef op 8 mei 2024 13:41:

    [...]

    Zou het niet fijn als het forum in tweeen gedeeld kan worden .... een onzin-gedeelte en een gedeelte met waardevolle info. Dan kan de post van beleggertje 2020 meteen bij de onzin en hoeft niemand dat te lezen, scheelt veel tijd als alle onzin ergens apart kan worden gezet
    Lijkt me dat daar wel een AI-algoritme voor te bedenken is.
  5. forum rang 5 christo1 8 mei 2024 14:25
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 8 mei 2024 12:38:

    [...]

    Het ziet er naar uit dat AMG meteen EBITDA van ca 130 miljoen nog steeds een flink verlies lijdt.
    Het wordt hoog tijd dat Heinz alles gaat verkopen aan de hoogste bieders.

    Tot op heden is AMG een totaal mislukt bedrijf.
    Ik moet in feite een beetje lachen met die Outlook van binnen vijf jaar, AMG heeft dit in het verleden nog gedaan en nooit gerealiseerd.

    Wat als binnen nu en twee jaar een nieuw soort batterij zoals de natrium ion technologie dezelfde voordelen zou bieden als de huidige lithium ion batterijen, dan mag de outlook op de schop en zien we geen waanzinnige lithium prijzen meer.

    Trouwens ik meen me te herinneren dat northvolt in Duitsland een nieuwe batterij op basis van natrium-ion technologie zou produceren was een artikel in de Belgische financieel economische tijd of dit waarheid was weet ik uiteraard niet maar wel om rekening mee te houden.

    Trouwens voor batterij opslag breekt de zout batterij door ten koste van welke technologie?

    Trouwens heeft de AMG CEO iets gelost over de lithium carbonaat fabriek in Brazilië die on hold staat, dus voor mij zijn de lithium uitbreidingen niet op schema want daar hoorde de lithium carbonaat fabriek bij in AMG presentatie om operationeel te zijn in 2026.

    De andere projecten wil ik nog zien als deze op tijd gaan bijdragen aan de ebitda, ik vrees dat Q3 ook een verloren kwartaal zal zijn, spodumene prijs wordt momenteel bepaald voor AMG Q3 resultaten en voorlopig ligt die een fractie hoger dan afgelopen kwartaal met de vaste kosten die blijven lopen en de ontginningskost die verder zal oplopen totdat de spodumene uitbreiding op volle capaciteit draait en de hoeveelheid tantalum toeneemt.

    Ik blijf kritisch op korte termijn,

    Hopelijk ondertussen geen nieuws van een concurrerende batterij technologie tov lithium batterijen.

    Mvg
  6. forum rang 4 StartendeBelegger 8 mei 2024 14:57
    quote:

    Just lucky schreef op 8 mei 2024 14:26:

    Wat een aandeel, nu bijna geen omzet meer. De futures draaien licht in het rood. Er vallen een paar kleine verkoopordertjes, maar er is totaal geen bied waardoor de koers bijna 1 euro gedaald is tov de top vandaag.
    Wees blij dat we niet in de min staan. Dat had zomaar gekund dat we dik in de min stonden.

    En wat kan je die dagkoersen schelen.
  7. forum rang 6 Nakennis 8 mei 2024 16:01
    quote:

    Het mannetje van de radio schreef op 8 mei 2024 13:33:

    Ik zit nu met mijn kinderen in een Monkey Town. Maar ik weet niet wat er nu meer op- en neer beweegt. Mijn kids op de trampoline of de koers van AMG Critical Materials ;-)
    Zorg je ervoor dat je niet de fooi meeneemt? :-)

    valkenswaard24.nl/home/artikel/99912/...
  8. forum rang 10 voda 8 mei 2024 17:06
    Jaarvergadering AMG keurt dividendvoorstel goed
    08-mei-2024 17:02

    Van 0,60 euro per aandeel.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhoudersvergadering van AMG heeft woensdag het dividendvoorstel goedgekeurd. Dit maakte AMG na afloop van de vergadering bekend.

    Dit betekent dat aandeelhouders over 2023 een dividend van 0,60 euro per aandeel tegemoet kunnen zien. In augustus werd al 0,40 euro uitgekeerd, waardoor het slotdividend 0,20 euro bedraagt.

    Op 10 mei noteert het aandeel AMG ex-dividend.

    Ook de andere agendapunten van de vergadering werden door de aandeelhouders goedgekeurd. Dat betekent onder meer dat het bestuur wordt uitgebreid van 3 naar 4 leden.

    Michael Connor werd woensdag benoemd als Chief Corporate Development Officer voor een periode van vier jaar.

    Verder werd Jackson Dunckel herbenoemd als CFO voor een termijn van vier jaar en Donatella Ceccarelli als commissaris voor een periode van twee jaar.

    Ook werd Dagmar Bottenbruch benoemd als onafhankelijk commissaris voor vier jaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 6 Lamsrust 8 mei 2024 17:07
    quote:

    Xynix schreef op 8 mei 2024 08:18:

    [...]
    Wel grappig dat ik in de commentaren weinig lees over hoe de positie als overname target zich heeft ontwikkeld. We weten met zijn allen dat AMG nu in een "bouwfase" zit waarin gewerkt wordt aan de toekomstige waarde. Dat zie je niet direct terug in de korte termijn bottom line en ook niet in de harde balans. Maar iedereen met een beetje verstand van economie weet dat je in dit soort fases bouwt aan de stille reserves die ooit zichtbaar zullen worden.

    En bij overnames, zoals die toch niet heel ongebruikelijk/onwaarschijnlijk zijn in deze branche, worden dat soort opgebouwde stille reserves "opeens in één klap" zichtbaar, omdat een partij die verder kijkt dan de neus lang is bereid is om een waarde aan die stille reserves te hangen.

    In de kwartaalcijfers wordt met geen Euro gerept over wat er is gebeurd met die stille reserves in het afgelopen kwartaal. Maar:

    • de capaciteitsuitbreidingen staan inmiddels letterlijk "voor de deur", waarbij de opportunity cost van de productieuitval tijdens de ramp-up relatief laag uitvallen.
    • de uitsplitsing naar losse onderdelen die gemakkelijker los te verkopen zijn is zo goed als afgerond.
      met de plutonium verwerking is een potentieel zeer interessante "question mark / potentiële star" toegevoegd aan de portefeuille.
    • de financiering is zodanig dat er geen enkel risico is dat een "stressed asset sale" aan de orde zou kunnen komen.
    • de marktvraag ontwikkelt gezond door, waarbij de echte game changers van goedkope modellen en significante betere usability van EV's door èn beduidend grotere range, die ook nog eens veeeel sneller bij te laden is, nog hun echte invloed moeten gaan krijgen in 2024-H2 t/m 2026. Het effect op de lithiumprijs, dat niemand nu betrouwbaar kan voorspellen wordt pas in die periode zichtbaar, net als de versnelling van de strategische overnames. Ik verwacht de komende tijd een fikse toename van de contante waarde van de bezittingen van AMG. Of dat nou wel of niet nu al op de balans gewaardeerd mag worden.

    Kortom ik schat het als goed nieuws in dat we redelijk rustig op koers door de storm zeilen en steeds dichter bij de havens komen waar we naar op weg zijn.. Maar ik snap ook de mensen met minder oog voor de koers en meer oog voor de golven daar wellicht anders tegenaan kijken.
    Exact. AMG is een scale-up waarbij nu niet de focus ligt op de EPS maar het hebben van voldoende liquiditeit om de capex projecten af te ronden. Voor 2024 is een capex gepland van USD 125 mln, waarvan ultimo Q1 USD 90 mln nog moet worden uitgegeven. Ervan uitgaande dat vrijwel de gehele capex gefinancierd gaat worden, zal de senior debt dan toenemen van USD 64 mln ultimo Q1, 2024 naar plm USD 150 mln ultimo 2024. Dit is ruim 1x EBITDA, waar de covenant 3.5x bedraagt, i.e. AMG heeft nog wat ruimte.

    Tijdens de investor call een aantal interessante opmerkingen:
    - de extra lening van USD 100 mln is opgenomen om een oorlogskas te vormen voor het oppikken van koopjes bij concurrenten; HS: "when prices are low, opportunities arise";
    - de blended interest rate op de senior loans bedraagt 5.7%, terwijl een USD 3 maandsdeposito 5.4.% oplevert, i.e. de geleende USD 100 mln kost vooralsnog nauwelijks geld;
    - de vanadium conversion plant in Ohio draait operationeel en financieel uitstekend en veel beter dan die van concurrenten, aangezien daar een deel van momenteel operationeel verlies maakt t.g.v. de lage vanadiumprijzen;
    - de Braziliaanse lithiumconversieplant staat nog steeds op de planning om gebouwd te worden, maar op een later tijdstip vanwege "side considerations", hetgeen niet verder werd toegelicht (analist vroeg er ook niet naar);
    - de 5 year guidance is aangepast van USD 650 mln naar USD 500 mln zuiver op basis van een andere lithiumprijsverwachting, daar omvat nog steeds de Braziliaanse plant en 1 extra hydroxide module in Bitterfeld.

    De FcF van AMG over Q1, 2024 was USD 54 mln negatief, echter indien je deze zuivert voor capex, uitgaven aan strategische projecten, een genormaliseerd werk kapitaal en een aangepaste inkomstenbelastinguitgave zou de FCF plm. USD 10 mln bedragen. M.a.w. zelfs in deze lage prijzenomgeving weet AMG een positieve cash flow te draaien als ze niet zouden investeren in capex en toekomstige strategische projecten.

    Mijns inziens is dat laatste ook een belangrijke waarde van AMG op dit moment ten opzichte van de concurrentie, i.e. AMG is in staat door te investeren waar de concurrentie een pas op de plaats moet maken omdat de huidige operationele activiteiten een negatieve cash flow genereren. In de toekomst zou zich dit moeten uitbetalen.

    Als LT aandeelhouders rest ons dus niets anders dan rustig te wachten tot de prijscyclus weer opwaarts gericht is en AMG alle nieuwe projecten op volle capaciteit kan laten draaien. Dan kan de EBITDA weer zo op USD 100 mln per kwartaal zitten, aangezien vanaf 2025 de SP+ uitbreiding, de vanadiumuitbreiding, de lithium hydroxide en de LIVA business (incl. vanadium elektrolyte plant) op volle capaciteit meedraaien.
3.561 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 ... 179 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG: na moeizaam Q1 zijn alle ogen gericht op herstel lithium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links