Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RT Equity Long

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RT2014 7 januari 2014 16:57
    De pluk SBM die ik had opgepikt om het gewicht van SBM in de portefeuille te behouden heb ik vandaag weer afgestoten vanwege het herstel van de afgelopen weken.

    De oorspronkelijke positie wordt aangehouden om te profiteren van een normalisering van de waardering van SBM. Ik verwacht namelijk dat wanneer er duidelijkheid komt over de gevolgen van het omkoopschandaal en die gevolgen te overzien zijn (zie eerdere berichten), SBM weer kan terugkeren naar een KW-verhouding van 10 a 12. Dit betekent een koers bij de huidige winstverwachtingen van tussen de 18 en 21,50 euro voor 2014.

    Ik ben mij momenteel aan het bezinnen op toevoegingen aan de portefeuille. Met name industrie en techniek wil ik nog toevoegen. De stevige waarderingen weerhouden mij echter momenteel daarvan. Ik verwacht richting de KW4/jaar-cijfers dat er nog wel wat koopkansen komen vanwege te hoge verwachtingen.
  2. RT2014 10 januari 2014 11:44
    Vandaag is het aandeel Kendrion aan de portefeuille toegevoegd met een gewicht van ca. 12%. Ik ben al enige tijd op zoek naar cyclische bedrijven in de industrie die kunnen profiteren van een verbetering van de bedrijvigheid, een gezonde balans hebben én nog tegen aantrekkelijke multiples gekocht kunnen worden. Kendrion voldoet daaraan, ook al heeft dit aandeel al een flinke stijging achter de rug. Omdat Kendrion een smalcapper is die bij de meeste beleggers niet gelijk een belletje zal doen rinkelen besteed ik wat extra aandacht aan dit bedrijf.

    Kendrion is producent van electromagnetische systemen die vooral toegepast worden bij de fabricage van auto's. Kendrion is in deze branche een belangrijke speler met een marktaandeel van ongeveer 20%. Een van de grootste afnemers van Kendrions producten is bijvoorbeeld Volkswagen. Ik zie graag dat bedrijven internationaal opereren, omdat ze dan minder afhankelijk zijn van lokale omstandigheden. Hoewel Duitsland verreweg de grootste afzetmarkt vormt, zijn Kendrions klanten vrijwel allemaal bedrijven die over de hele wereld hun producten slijten. Aan deze eis wordt dus indirect voldaan.

    Minpunt van Kendrion is haar grote afhankelijkheid van de auto-industrie, iets wat duidelijk te zien is in de koersgrafiek over de afgelopen 5 jaren. Dit puntje vormt gelijk de reden waarom ik nog niet eerder ben ingestapt in Kendrion. De richting van de automarkt oogde de afgelopen maanden wat onzeker, maar inmiddels lijkt het erop dat de verbetering doorzet. Verschillende Duitse autobouwers meldden hogere verkopen. Kendrion zal van deze stijging profiteren.

    Tweede minpunt betreft de verhandelbaarheid. Kendrion is een smalcapaandeel en is qua beurswaarde vergelijkbaar met Heijmans, Ordina en Telegraaf. Per dag worden er gemiddeld 13.500 aandelen verhandeld. Hoewel dat voor een smalcapper een flinke omzet is, kan dit bij belangrijke gebeurtenissen voor grote koersuitslagen zorgen, zeker wanneer je bedenkt dat ca. 60% van de aandelen in handen is van een aantal grotere aandeelhouders als Delta Lloyd (15%) en ING (15%). Snel in- en uitstappen kan dus gepaard gaan met een koersverlies.

    Kendrion mikt op een jaarlijkse omzetgroei van 10% en winstgroei van minimaal 10%. Drijvers zijn autonome groei en overnames. Kendrion heeft de afgelopen jaren met enige regelmaat kleine en grotere bedrijven overgenomen. De integratie van deze bedrijven is over het algemeen succesvol verlopen. De afgelopen jaren heeft Kendrion deomzet- en winstdoelstellingen niet gehaald en ook voor 2013 verwacht ik dit nog niet. Belangrijkste reden daarvoor is de crisis die de auto-industrie hard heeft getroffen. Ondanks die crisis is Kendrions winstgevendheid verrassend stabiel gebleven (wpa ca. €1,50). 2009 vormde operationeel het dieptepunt met een wpa van slechts €0,47. Het negatieve resultaat van 2011 (WPA €-1,79) is veroorzaakt door een - in verhouding tot de grootte van de onderneming - forse boete van de Europese Commissie voor het overtreden van de mededingingsregels. De verwachte WPA voor 2013 zal lager zijn (€1,10) dan in 2012 als gevolg van kosten i.v.m. de overname van Kuhnke, terugvallende activiteiten in de auto-industrie begin 2013 en vertragingen bij enkele projecten. Voor 2014 verwachten analisten gemiddeld een wpa van €1,90 en voor 2015 €2,30. Er wordt dus een flinke inhaalslag verwacht! Deze schatting is gebaseerd op een zeer beperkt aantal opinies en dient daarom met een flinke korrel zout te worden genomen. Gezien de relatief stabiele resultaten van de afgelopen jaren mag echter een genormaliseerde winst (dus excl. bijzondere posten) van rond de 1,50 als ondergrens worden aangenomen wanneer die inhaalslag uitblijft. Dit maakt dat het neerwaartse risico te overzien is. Mijn verwachting is dat Kendrion echter wel degelijk zal profiteren van aantrekkende autoverkopen.

    Kendrion keert een dividend van 35% tot 50% van de nettowinst per aandeel uit. Kendrion ziet kennelijk genoeg mogelijkheden om de winst te investeren in verdere groei. Een recente overname betreft het Duitse Kuhnke (waarvoor overigens een aanvullende aandelenemissie nodig was). De dividenden zijn redelijk stabiel doordat in mindere jaren de 50% grens wordt gehanteerd, terwijl in hoogtijjaren de ondergrens wordt opgezocht. Het dividend schommelt zo rond de €0,60. Bij de huidige koers levert dit een prima dividendrendement van 2,5% op.

    De koers van Kendrion heeft na het dieptepunt in 2008 goed gepresteerd. Recent is de top uit 2007 uitgenomen. Een kleine terugval mag nog wel worden verwacht, maar is voor mij geen reden om te wachten met de aankoop.

    Conclusie
    De afgelopen jaren noteerde Kendrion gemiddeld op een KW-verhouding van 13. Wanneer de stijging van de autoverkopen doorzet dan kan de koers oplopen richting de €30. Ondertussen kan men rekenen op een dividend van ca. 2,5%. Kendrion is in mijn ogen een aandeel dat kan profiteren van een verbeterende conjunctuur, maar met een beperkter risico dan doorgaans gepaard gaat met beleggen in cyclische bedrijven. Door de sterke op groei gerichte strategie vormt het een goede aanvulling op de huidige portfolio.

  3. RT2014 10 januari 2014 12:02
    De goede berichten over de automarkt blijven binnenstromen. Zojuist maakte Daimler, eigenaar van Mercedes-Benz en klant van Kendrion bekend dat de wereldwijde verkoop van haar auto's in 2013 met 11% is gegroeid. Eerder meldden Audi en Porsche al een sterke stijging van de verkopen.

    11
  4. RT2014 13 januari 2014 11:24
    quote:

    RT2014 schreef op 23 oktober 2013 12:25:

    De aankoop van Arcadis één dag voor de cijfers blijkt een zeer gelukkige beslissing. De resultaten van Arcadis overtroffen zelfs mijn positieve verwachtingen. Inmiddels staat de positie op bijna 14% winst.

    Zoals ik gisteren meldde ben ik niet van plan om nu een snelle winst te pakken. Ik verwacht op lange termijn een continuatie van de outperformance van Arcadis t.o.v. de AEX. De positie gaat 'op de plank'.
    Inmiddels staat Arcadis in de portefeuille zo'n 37% in de plus (zonder hefboom) en begint het verleidelijk te worden om toch (een deel van de) positie te verkopen... Voor een aandeel zonder issues is 37% een flinke stijging binnen zo'n korte tijd!

    Reden voor de voortzetting van de stijgende trend is dat Arcadis ook na de goede KW3-cijfers, een reeks van grote orders heeft binnengehaald. Het is duidelijk dat de sector floreert en Arcadis volop mee doet. Verder zijn de langetermijnperspectieven (klimaatverandering/urbanisatie/globalisatie) uitstekend, wat het een relatief veilige belegging maakt. Analisten hebben dit ook gezien en hebben hun adviezen dienovereenkomstig aangepast (hoogste koersdoel is nu €32).

    Vanochtend meldde SNS securities naar aanleiding van het bod van Amec op Foster Wheeler (beide sectorgenoten van Arcadis) dat de kans bestaat dat er meer overnames zullen volgen. Reden voor deze consolidatieslag is dat opdrachten steeds meer een multidisciplinaire aanpak vergen en ook omvangrijker worden. Alleen grotere bedrijven met een breed scala aan diensten kunnen hieraan voldoen. Het is overnemen of overgenomen worden. Arcadis zie ik als een partij die overnames verricht. Op een fikse overnamepremie reken ik dan ook niet.

    Arcadis noteert vanochtend op €27,25 en hoewel ik op korte termijn geen koerswinst meer verwacht, heb ik besloten om niet te verkopen en vast te houden aan mijn langetermijndoelstelling. De ontwikkelingen de afgelopen maanden sterken mij in mijn verwachting dat Arcadis op de lange termijn verder zal outperformen ten opzichte van de AEX. Met dat vooruitzicht in gedachten, neem ik een eventuele koerscorrectie na alle stijgingen voor lief.
  5. RT2014 14 januari 2014 12:16
    Het begon me de afgelopen weken op te vallen dat het rendement op de positie in SBM op de site afweek van het werkelijke rendement zoals dat in mijn Giro account zichtbaar is. Een mailtje naar IEX leverde het volgende op:

    Oorzaak is het feit dat de IEX-traders site de initiële instapprijs hanteert bij het berekenen van het rendement. Wordt er op een lager niveau bijgekocht dan wordt nog steeds die hogere koers aangehouden en niet de gemiddelde aankoopprijs. Gevolg is dat de site het rendement op de positie momenteel -10% lager stelt dan in werkelijkheid het geval is.* Helaas kan er niets aan veranderd worden.

    Dus ik zal nog wat langer naar dat rode getal achter SBM offshore moeten kijken ;-)

    *Dit heeft overigens geen invloed op het berekende totaalrendement.
  6. RT2014 15 januari 2014 21:39
    Morgen worden om 08:00 de autoverkopen over december in Europa bekend gemaakt. Deze cijfers zullen ongetwijfeld de berichten die de afgelopen weken binnen zijn gekomen bevestigen: de autoverkopen zijn stijgende.

    Kendrion is sinds de opname in de portefeuille al stilletjes 4% opgelopen en dit zou nog wel even kunnen doorgaan. Ik ben zeer benieuwd naar de verwachtingen van de onderneming voor 2014. Op 27 februari komt Kendrion met de cijfers over 2013.
  7. RT2014 16 januari 2014 09:25
    December goede maand voor autobranche

    deaandeelhouder.nl/news/2014/1/16/fik...

    "December goede maand voor autobranche.
    In Nederland zijn in december flink meer nieuwe auto's verkocht. Dit bleek donderdag uit cijfers van brancheorganisatie ACEA. In de laatste maand van 2013 werden er 39.163 auto's verkocht. Dit betekende een stijging van 115 procent op jaarbasis.

    In Europa steeg de verkoop in december met 13,3 procent. Grote landen als Duitsland en Frankrijk boekten verkoopstijgingen van respectievelijk 5,4 en 9,4 procent.
    "

    Op jaarbasis lieten de cijfers nog wel een daling zien (-1,7%). Het lijkt erop dat het dieptepunt in 2013 is neergezet en de weg omhoog is ingeslagen.
  8. RT2014 27 januari 2014 15:37
    De forse daling van afgelopen vrijdag heeft mij onzeker gemaakt over de beurskoersen in de nabije toekomst. De daling verschilt nogal van de correcties die we in 2013 hebben gezien door de steilheid en de grootte.

    Technisch analisten hebben al langer geconstateerd dat koersen in toenemende mate worden beïnvloed - of zo je wilt gemanipuleerd - door computergestuurde algoritmes. Simpel gezegd komt het erop neer dat negatieve technische signalen ongeldig worden gemaakt (bijvoorbeeld ongeldig maken hoofd-schouder patronen/opwaartse uitbraak uit een stijgende wig) en worden omgebogen in positieve signalen. Daardoor zouden de koersen de afgelopen periode bovenmatig zijn opgelopen.

    Ik denk dat afgelopen vrijdag de positieve invloed van de algoritmes is geëindigd en bovendien is gekanteld naar de shortkant. Het zonder haperen doorbreken van technische steunniveau's wijst daarop. Dit voorspelt niet veel goeds voor de beurskoersen in de komende periode.

    In mijn privé-portefeuille heb ik daarom winst genomen op de meeste geschreven putposities. De resterende premie weegt m.i. niet op tegen de in mijn ogen toegenomen risico's. De geschreven posities betroffen overigens allemaal posities gericht op het genereren van kasstroom (geen putposities gericht op aankoop). Mijn aandelenposities heb ik ongewijzigd gelaten. Deze beslissing heb ik ook genomen voor de iex-portefeuille.

    Vooralsnog denk ik niet aan het kopen van bescherming (in de vorm van putopties of turbo's short), laat staan het verkopen van aandelen. Belangrijkste reden daarvoor is dat de aandelen in portefeuille fundamenteel gezien de wind mee hebben en daar doen de negatieve technische indicatoren niets aan af. Deze gebruik ik vooral voor timing van aankopen/verkopen dan voor de koop/verkoopbeslissing zelf.

    Van de aandelen in portefeuille verwacht ik dat ze op langere termijn omzet- en winstgroei kunnen laten zien (Arcadis/Kendrion/Technip). Aegon is voor mij een rente/taperinghedge. SBM is een turnaround kandidaat die zeer laag gewaardeerd is vanwege onduidelijkheid omtrent de gevolgen van een omkoopschandaal.

    Ik heb me voorgenomen om de komende tijd behoudender te zijn met toevoegingen aan de portefeuille. Eerst maar eens afwachten of er een bodem binnen de nog steeds geldige opwaartse trend wordt gezet.

  9. RT2014 6 februari 2014 12:01
    Vanochtend kwam SBM met de cijfers over 2013. Die waren zeer goed. De markt was echter teleurgesteld over het feit dat SBM (na aanpassing van het dividendbeleid) over 2014 en 2015 geen dividend verwacht uit te betalen.

    SBM wil het dividend afhankelijk maken van de cashflow. Bij leaseprojecten is de cashflow de eerste jaren sterk negatief als gevolg van de investeringen in de constructie. Vanwege de omvangrijke orderportefeuille (die overigens iets is afgenomen sinds september als gevolg van het uitblijven van nieuwe orders) zijn de investeringen nu en ook de komende jaren zeer hoog. Dat betekent dat de cashflow negatief zal zijn en dus geen dividend kan worden uitbetaald cf. het voorgestelde dividendbeleid.

    Ik vermoed dat de belangrijkste reden voor het wijzigen van het dividendbeleid het verder versterken van de balans is (dit beleid sluit overigens ook beter aan bij directional reporting (voorheen IFRS). Kennelijk verloopt die versterking minder snel dan verwacht. Ik vermoed dat dit mede het gevolg is van enkele omvangrijke afschrijvingen eind 2013 en het niet doorgaan van de verkoop van de SBM installer als gevolg van contractbreuk door de koper.

    Ondertussen is er geen nieuws over het omkoopschandaal. Uiteindelijk zullen de gevolgen daarvan op korte termijn bepalen of SBM in positieve zin kan bijdragen aan de portefeuille. Ik ben wat dat betreft wel wat minder optimistisch geworden. Het feit dat er nog steeds geen nieuws is van de betreffende autoriteiten zou erop kunnen duiden dat de zaak complexer of veel omvangrijker is dan verwacht. Dat laatste beïnvloedt de hoogte van een mogelijke boete uiteraard negatief.

    Ik ben daarom niet van plan om het gewicht van SBM in de portefeuille weer terug te brengen naar 20%(initieel gewicht) zoals ik dat eerder heb gedaan (na koersstijging heb ik die uitbreiding overigens teruggedraaid zodat de winst was veilig gesteld; hetgeen niet zichtbaar is in het portefeuilleresultaat bij SBM).
  10. RT2014 6 februari 2014 12:20
    Ik heb eerder aangegeven dat ik zeer terughoudend ben met innemen van nieuwe long posities tot de AEX een nieuwe bodem binnen het stijgende langetermijntrendkanaal heeft gezet. Belangrijkste reden is dat de zeer scherpe daling afwijkt van het patroon van tussentijdse dalingen dat we in 2013 hebben gezien. Inmiddels heeft de AEX al tegen de onderzijde van dit kanaal gestaan, maar van overtuigende bodemvorming is nog geen sprake. De trendlijn van de daling sinds januari is inmiddels al wel gebroken, maar daar hecht ik gezien de steilheid van die daling weinig waarde aan.

    De portefeuille is best hard getroffen. Alleen Kendrion en Arcadis (zelfs een plus) zijn de afgelopen weken goed doorgekomen. Ook Aegon dat eigenlijk als hedge zou moeten fungeren voor taperingeffecten is flink omlaag gegaan. Aegon heeft last van de verwachting dat het economisch herstel een klap zal krijgen van de valutacrises in opkomende markten. De rente is daardoor weer aan het dalen, wat negatief is voor de waardering van de verplichtingen van Aegon.
  11. RT2014 7 februari 2014 10:10
    De positie in SBM Offshore is op het laagste punt van vandaag (vooralsnog) uitgestopt na het persbericht van SBM waarin het de aantijgingen van een ex-werknemer over de omkoopaffaire niet heeft kunnen ontkrachten. Oef...

    Ik had deze berichten vorige week al op het forum zien circuleren, maar hechtte er niet al te veel waarde aan. Nu bevestigt het bestuur dat er wel degelijk een "flinke kern van waarheid" in zit.

    Dit betekent niet veel goeds voor de hoogte van de te verwachten boete. Ik hield eerder rekening met een boete van rond de $200 mln. Dit zou de balans van SBM kunnen dragen.

    De ex-werknemer heeft het over $250mln dollar smeergeld gedurende een hele lange periode, in vrijwel alle landen waarin SBM actief is en niet alleen Afrika zoals eerder werd gemeld. De boete zou dan al gauw richting $1mrd gaan en dat is simpelweg niet te behappen voor SBM na de flinke verliezen als gevolg van probleemprojecten Yme en Deep Panuke.

    Zover is het echter nog niet. Het kan nog wel even duren voordat er duidelijkheid is over de hoogte van de boete.
  12. RT2014 28 februari 2014 08:55
    Het verlies van de SBM turbo's heeft de portefeuille zodanig zwaar getroffen dat mijn rendementsdoelstellingen (in ieder geval op de korte termijn) niet meer realistisch zijn. De geboekte winst sinds de start van de portefeuille is weggevaagd.

    De overige posities laten wel een stijgende lijn zien. Kendrion kwam gisteren met de cijfers over 2013. Die waren zeer solide. Het is duidelijk te zien dat het herstel sinds medio 2013 in het vierde kwartaal is doorgezet. Kendrion verwacht voor 2013 een verdere verbetering.

    Technip kwam met meevallende cijfers over 2013 en iets betere vooruitzichten over 2014 dan verwacht. Het aandeel is de weg naar boven weer ingeslagen.
  13. RT2014 28 maart 2014 09:57
    Plukje ING gekocht. Herstructurering nadert einde. De koers heeft de afgelopen dagen volledig stil gelegen. Ik verwacht beweging en wel omhoog. Info over dividendplannen a.s. maandag kan de beweging omhoog weer in gang zetten.

    De fundamentals zijn bekend: ondanks stijging afgelopen anderhalf jaar is ING nog steeds goedkoop op basis van K/W en eigen vermogen. Daarom ook voor de lange termijn geschikt. Risico's liggen uiteraard hoger dan gemiddeld.
  14. RT2014 1 april 2014 15:57
    Ik wordt door ING op mijn wenken bediend met een mooie plus van 6% in een paar dagen. De positie houd ik voorlopig aan. Ik denk dat er nog meer in het vat zit wanneer de beursgang van NN, die halverwege 2014 wordt verwacht, in zicht komt.

    Privé heb ik ook ING in portefeuille en zal ik wanneer het aandeel in de buurt van de €11 komt wat calls gaan schrijven. Helaas kan ik dat voor deze IEX traders portefeuille niet doen i.v.m. spelregels die het schrijven van opties niet toestaan.

    Het gemis hiervan begint wel duidelijk te worden wanneer ik de rendementen van mijn privé- en tradersportefeuille vergelijk. Terwijl de tradersportefeuille het verlies van SBM net te boven is gekomen en nu weer op winst staat, staat de prive- portefeuille die er ook flink van langs kreeg door de koers van SBM al op een nieuwe all time high.

    Een mogelijkheid om het rendement van de tradersportefeuille te vergroten is door zo veel mogelijk met turbo's en dergelijke te werken. Ik ben daar echter nooit z'n fan van geweest vanwege de gerede kans dat je door een uitschieter in de koersvorming wordt uitgestopt (hetgeen bij SBM helaas is gebeurd). Goede alternatieven ken ik echter niet.
  15. RT2014 2 april 2014 09:50
    SBM Offshore weer in de portefeuille opgenomen (helaas tegen een veel hogere prijs dan waarop de turbo's zijn uitgestopt). SBM maakte vanochtend de resultaten van het onderzoek naar omkoping van overheidsambtenaren door sales agents die in opdracht van SBM werkten, bekend. De resultaten zijn minder schokkend dan ik had verwacht. Het totale boetebedrag zou wel eens op een niveau kunnen uitkomen waarop een claimemissie niet nodig is. Het is te hopen dat de Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten op korte termijn duidelijkheid gaan geven over de consequenties. Hoe eerder de zaak is afgedaan hoe beter. De aandacht van de bestuurders kan dan weer uitgaan naar de operationele activiteiten.
  16. RT2014 8 mei 2014 11:10
    Vandaag Delta Lloyd toegevoegd. Aandeel is inmiddels niet extreem goedkoop meer, maar nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd. Delta Lloyd heeft de afgelopen kwartalen laten zien met een flinke inhaalslag bezig te zijn, met name op de hypotheekmarkt. Nu de dekkingsgraden van pensioenfondsen voldoende hersteld zijn, wordt ook de pensioenmarkt weer interessanter.

    De IGD solvabiliteit neemt gestaag toe en ik heb er vertrouwen in dat de doelstelling van >200% eind dit jaar gehaald wordt. Bij een succesvolle verkoop van de bankactiviteiten in België zal dit percentage ruim boven de doelstelling uitkomen. Daarmee zal het aantrekkelijke dividendbeleid in stand kunnen worden gehouden.

    Ik verwacht dat de koers op termijn koers zal fluctueren op 10 x de winst per aandeel, vergelijkbaar met andere verzekeraars zoals Aegon en Aviva. Dit levert een koerspotentieel van ongeveer 30% op. Delta Lloyd heeft natuurlijk wel het nadeel dat het voornamelijk in Nederland en België opereert en nog langer last zal houden van de lage rente dan verzekeraars die ook buiten Europa opereren.

    Delta Lloyd is de laatste financial die ik aan de portefeuille toevoeg.
  17. RT2014 30 juni 2014 12:13
    Afgelopen vrijdag lange call (jun '16) Bam toegevoegd. Ik verwacht op de korte termijn nog geen aanzienlijke verbeteringen in de resultaten, maar op de wat langere termijn zal ook Bam profiteren van de verbeteringen op de bouwmarkt. Zelfs in Nederland begint het herstel nu op gang te komen. Gek genoeg begint de markt het vertrouwen wat te verliezen. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat Bam enige tijd geleden een megaopdracht van Google verloor doordat de plannen werden aangepast, waarna er een nieuwe tender volgde.
    Bam stond al een tijdje op mijn kooplijstje maar ik vond de waardering te hoog en te ver vooruitlopend op het herstel. Het aandeel Bam is flink afgekomen en zit nu tegen de onderkant van de stijgende bodemlijn aan die vorige zomer is ingezet. Voor de portefeuille een prima moment om in te stappen.
    Ik heb ditmaal gekozen voor een call in plaats van aandelen vanwege het hogere risicoprofiel van Bam en het feit dat de premies momenteel niet heel hoog zijn. De investering kan zo beperkt blijven.
  18. RT2014 9 september 2014 09:42
    Zojuist een positie in Ten Cate ingenomen. Ten Cate heeft al geruime tijd last van teruglopende defensieuitgaven. In het tweede kwartaal kwam er een kentering in deze trend.

    Het potentieel van Ten Cate is naar mijn mening echter vooral gelegen in de composieten activiteiten. De groei van de luchtvaartindustrie en het toenemend gebruik van lichtgewicht materialen in auto's geven Ten Cate goede kansen.

    Technisch gezien is het koersbeeld verbeterd. Na een daling sinds begin dit jaar is de koers op zijn weerstand gestuit en is vervolgens de dalende trendlijn gebroken. De koers kan herstellen.
  19. Martin W 10 september 2014 09:47
    quote:

    RT2014 schreef op 9 september 2014 09:42:

    Zojuist een positie in Ten Cate ingenomen. Ten Cate heeft al geruime tijd last van teruglopende defensieuitgaven. In het tweede kwartaal kwam er een kentering in deze trend.

    Het potentieel van Ten Cate is naar mijn mening echter vooral gelegen in de composieten activiteiten. De groei van de luchtvaartindustrie en het toenemend gebruik van lichtgewicht materialen in auto's geven Ten Cate goede kansen.

    Technisch gezien is het koersbeeld verbeterd. Na een daling sinds begin dit jaar is de koers op zijn weerstand gestuit en is vervolgens de dalende trendlijn gebroken. De koers kan herstellen.
    Ik heb Ten Cate in het verleden eens in de porto gehad, maar nu lijkt het inderdaad een geschikt moment om deze weer op te nemen.

    Groet,
    Martin
  20. RT2014 16 februari 2015 17:09
    De calls BAM jun '16 €3 zijn weer hersteld tot oude niveau. Ik zet de positie vast door er een spread van te maken. Calls jun '16 €4 verkocht tegen €0,41.
    Herstel BAM is zeer hard gegaan op nieuws dat huizenmarkt herstelt. Ik neem het zekere voor het onzekere gezien de volatiliteit van BAM. Outlook bij de cijfers zou teleur kunnen stellen.

    Privé blijf ik long vanwege de geringere blootstelling aan BAM in deze portefeuille.
52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0694 -0,33%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.177,90 +0,09%
Gold spot 2.337,95 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.927,90 +2,03%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links