Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jasaba

309 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. fxje 22 mei 2015 06:42
    quote:

    jasaba schreef op 21 mei 2015 17:33:

    En vanaf nu gaan we het wat rustiger aan doen met die postings, want het lijkt haast wel alsof we de laatste der Mohikanen zijn hier ;-).

    Volgende week een paar weken naar de zon. Weliswaar met wifi en 4G, dus we zullen vast nog wel proberen te traden. En hopelijk staat er dan bij terugkomst een beter rendement op de borden.

    Nogmaals veel succes allemaal!
    Ik lees jullie postings altijd met veeL plezier. Ik wens jullie ook een heel fijne vakantie toe. Handel niet teveel maar geniet er vooral van.

    Groet Fxje
  2. jasaba 31 mei 2015 11:46
    Beste tradervrienden,

    Vanuit een zon overgoten Spanje een resumé van de afgelopen week. Bij nader inzien alleen 3g/4g en geen wifi.
    Nb. Alle transacties hebben betrekking op de call aex jul520.

    Maandag reisdag: geen transacties. Was toch een flauwe dag.
    Dinsdag: koop 4.10 verkoop 4.45 koop 4.20/4.25 koop 3.70
    Woensdag: koop 4.25 (bedoeling was om te verkopen, maar het ging weer eens fout bij DeGiro). Vervolgens alles verkocht voor 4.50. Plus koop 5.10 (staat nog open...).
    Donderdag: koop 4.30 verkoop 4.40
    Vrijdag: koop 4.20 verkoop 4.30 koop 4.20 (staat nog open) koop 3.50 verkoop 4.10 koop 3.50 verkoop 3.60 koop 3.40 verkoop 3.25 koop 3.00 (staat nog open).
    Slotkoers : 2.90.
    Rendement op afgeronde trades: 15.5 %
    Verlies op huidige positie (gem. 4.10): 20 %.
    Per saldo verlies van 4.5 %.

    Volgende week herstel mogelijk (en nodig) tot ca. 502, maar positief nieuws over de Griekse onderhandelingen kan de beurs zo maar tot boven de 510 tillen. Volgens ons is dat nog lang niet ingeprijsd zoals we deze week al zagen. Blijft dat nieuws uit dan gaat het eerst nog even verder omlaag.

    Veel succes en wijsheid allen!
  3. Martin W 1 juni 2015 09:02
    quote:

    jasaba schreef op 31 mei 2015 11:46:

    Volgende week herstel mogelijk (en nodig) tot ca. 502, maar positief nieuws over de Griekse onderhandelingen kan de beurs zo maar tot boven de 510 tillen. Volgens ons is dat nog lang niet ingeprijsd zoals we deze week al zagen. Blijft dat nieuws uit dan gaat het eerst nog even verder omlaag.

    Veel succes en wijsheid allen!
    Goedemorgen Jasaba,
    Er wordt inderdaad weer over gesproken dat de Grieken deze week een deal verwachten met hun geldschieters. De Griekse schuld aan Europa wordt dus doorgeschoven naar deze geldschieters. (Wat voor woekerrente zullen deze berekenen?). Dus ja, dat zou wel goed nieuws zijn voor de beurzen en dan kunnen we 500+ verwachten.

    Succes!
  4. fxje 5 juni 2015 15:47
    Dag Jasaba,

    ik volg je transacties vandaag en zie dat je telkens tegen de trend in handelt met calls. Is het niet veel beter om in het huidige beurs klimaat te handelen met de korte trend mee. Dus short gaan bij een opleving.
    Ik weet ook wel dat het sentiment ook weer kan omslaan. Maar gezien de situatie en het gedrag van de grieken lijkt me niet dat de markt weer snel zal herstellen. Zolang er geen duidelijkheid is en voorlopig denk ik niet dat die, komt heeft de markt de neiging om te dalen.

    Zijn jullie touwens nog op vakantie?

    groet Fxje
  5. jasaba 5 juni 2015 17:51
    quote:

    fxje schreef op 5 juni 2015 15:47:

    Dag Jasaba,

    ik volg je transacties vandaag en zie dat je telkens tegen de trend in handelt met calls. Is het niet veel beter om in het huidige beurs klimaat te handelen met de korte trend mee. Dus short gaan bij een opleving.
    Ik weet ook wel dat het sentiment ook weer kan omslaan. Maar gezien de situatie en het gedrag van de grieken lijkt me niet dat de markt weer snel zal herstellen. Zolang er geen duidelijkheid is en voorlopig denk ik niet dat die, komt heeft de markt de neiging om te dalen.

    Zijn jullie touwens nog op vakantie?

    groet Fxje
    Ja, we zijn nog op vakantie. Volgende week laatste week. En ja, dit zijn zware tijden voor het fonds. Het valt bepaald niet mee om als stier staande te blijven in dit klimaat. Sowieso hebben stieren het zwaar in Spanje ;-).
    Voor wat betreft de trades vandaag ging er weer het nodige mis. 's Ochtends gemist om in te stappen. Uit ergenis daarover ingestapt en teveel betaald natuurlijk. Vervolgens wel goed bijgekocht, maar toen we de handel met een kleine winst wilden verkopen, kóchten we juist bij. Wederom door niet goed op te letten bij DeGiro. Is al vaker gebeurd. Nu moeten weer maar even op de blaren zitten. Volgende week hopelijk herstel? Gemiddelde prijs van onze calls is nu 2.05. Dat dan weer wel. Maar het worden er wel erg veel...
    Volgende keer gaan we beter op jouw analyse letten. Als we daarop gehandeld hadden zaten we nu aan de cava. Wat zeg ik? Aan de champagne!
    Succes allen en een fijn weekend!
  6. jasaba 15 juni 2015 15:36
    quote:

    jasaba schreef op 27 april 2015:

    Het is maar een idee, maar als die Grieken nu echt slim waren zouden ze nu met hun laatste centen short moeten gaan op alle beurzen (zonder dat het te veel opvalt natuurlijk) om zich vervolgens failliet te laten verklaren en uit de Eurozone te stappen. Kunnen ze in één klap al hun schulden aflossen en weer toetreden! Of zou dat toch vallen onder handelen met voorkennis?
    Hoewel, de Grieken een beetje kennende laten ze die schulden lekker staan en houden ze de gigawinst mooi in eigen zak.
    Zucht!
    ...
    Je zou toch bijna gaan denken dat de Grieken met dit 'spelletje' bezig zijn. Short gaan zitten en dan de voorstellen naar de prullenbak verwijzen. Vervolgens draaien naar long, weer aan de onderhandelingstafel gaan zitten en dan een ambtenaar of minister laten verklaren dat er bijna een deal is met de troika. En vervolgens doen ze het nog een keer, en nóg een keer. Net zolang tot ze voldoende middelen bij elkaar geschraapt hebben om eind van de maand de IMF schuld te kunnen aflossen. Rara, waar komt ineens al dat geld vandaan?
  7. jasaba 19 juni 2015 13:01
    quote:

    VIG schreef op 19 juni 2015 11:49:

    Al terug van vakantie jasaba ?
    Laatste tijd behoorlijk volatiel , genoeg scalp kansen.
    Of wacht je het nog eff af met griekeland
    Ja, weer terug van vakantie. Nu even bijkomen van die heftige daling de afgelopen periode. En het fonds moet ook even bijkomen. Inderdaad genoeg scalpkansen, maar eigenlijk zijn die er altijd. We zouden graag wat meer zekerheid willen rond de Griekse soap, want dat bedreigt ons rendement inmiddels behoorlijk. Gelukkig zijn we vorige week nog wel goed van de ongelukkige aankoop bij DeGiro (van een week eerder) afgekomen, maar de 'dure' opties hebben we nog.
    Deze week hadden we mooi kunnen scoren als we op de juiste momenten ingestapt en weer uitgestapt waren, maar ja, dat geldt natuurlijk altijd en achteraf is het makkelijk om de koe in z'n kont te kijken. Durf maar eens om op 468 of 466 in te stappen, waarbij die dalingen door Griekse onrust zijn veroorzaakt. Hoe moet je bedenken dat er vervolgens weer oplevingen komen zoals we die vandaag bijvoorbeeld zien. Erg diffuus allemaal. Nee, dan liever rustig voortkabbelende dagen, waarin de index nauwelijks van zijn plaats komt.
  8. jasaba 26 juni 2015 18:48
    Al met al bepaald geen slechte week (+35%), maar zoals zo vaak had het wederom veel beter kunnen zijn. Het gestuntel (ik neem hiervoor persoonlijk de volledige verantwoording...) van vandaag was exemplarisch. In plaats van een mogelijk fondsrendement van tussen de 5% en 10% stonden we aan het eind van de dag met lege handen. En dat alles gevoed door angst dat het dit weekend toch nog fout zou kunnen aflopen met de Grieken.
    Voor het geval er wél een deal komt met de Grieken - en we horen nu iedereen roepen, die denkt er iets zinnig over te kunnen zeggen, dat die deal er op het aller allerlaatste moment toch wel zal komen - houden we nog de juli calls achter de hand. Mooi dat die deze week nog aardig zijn opgelopen. Eerder zagen we het somber in.

    Bij een deal kan de index maandag (of desnoods woensdag) eindelijk naar de langverwachte 510+ en dat moet toch genoeg zijn om de investering in die calls zo'n beetje terug te verdienen. En daar was het ons de afgelopen weken om te doen.
    Komt de deal er niet, dan is het wellicht over en uit voor die calls in verband met de beperkte looptijd. Hoewel, op CNBC hoorde ik een analist deze week zeggen dat dit (de Griekse kwestie) een buy-buy opportunity was. Oftewel: zowel bij een deal als bij een Grexit gaan de beurzen volgens hem omhoog (in dat laatste geval eerst wel even naar beneden), want dan was er tenminste zekerheid over de uitkomst. Als je erover nadenkt zou dat zomaar eens het geval kunnen zijn.

    Sterkte allen dit weekend en geniet van het mooie weer!
  9. jasaba 3 juli 2015 09:39
    quote:

    Martin W schreef op 29 juni 2015 16:12:

    Het IEX forum ligt plat, dus maar even via een omweg via het forum reageren.
    Jullie hadden dus ook een deal verwacht zie ik, gelukkig valt de schade vooralsnog mee en ik hoop voor jullie dat jullie opties weer boven water komen.

    Succes,
    Martin
    Hè, hè, 'hij' doet het weer. Wat ik steeds aan je wilde vragen: Hoe ziet die omweg eruit?
    Wel weer een slechte timing van iex/degiro. Precies op die spannende dagen ligt het plat.
    Maar goed, we zijn weer in de lucht.
    Tot nu toe steeds long scalps gemaakt. Maandag verlies genomen op de juli calls. Daar hadden we nog even mee kunnen wachten, maar inmiddels een verstandig besluit zo lijkt het. Gisteren positie genomen in aug calls 510. We gokken erop dat de Grieken uiteindelijk toch 'ja' zullen stemmen in het referendum. Daarmee ontstaat er een voor Europa een gunstigere positie (hoewel?) en zullen de beurzen in eerste instantie opgelucht ademhalen. Bij een 'nee' zal de eerste reactie negatief zijn, maar ook dat overleven we wel.
    Succes maar weer!
  10. Martin W 3 juli 2015 11:05
    quote:

    jasaba schreef op 3 juli 2015 09:39:

    [...]

    Hè, hè, 'hij' doet het weer. Wat ik steeds aan je wilde vragen: Hoe ziet die omweg eruit?
    Wel weer een slechte timing van iex/degiro. Precies op die spannende dagen ligt het plat.
    Maar goed, we zijn weer in de lucht.
    Tot nu toe steeds long scalps gemaakt. Maandag verlies genomen op de juli calls. Daar hadden we nog even mee kunnen wachten, maar inmiddels een verstandig besluit zo lijkt het. Gisteren positie genomen in aug calls 510. We gokken erop dat de Grieken uiteindelijk toch 'ja' zullen stemmen in het referendum. Daarmee ontstaat er een voor Europa een gunstigere positie (hoewel?) en zullen de beurzen in eerste instantie opgelucht ademhalen. Bij een 'nee' zal de eerste reactie negatief zijn, maar ook dat overleven we wel.
    Succes maar weer!
    Je kunt op de IEX home pagina klikken op "forum" (in de blauwe balk), daarna aan de rechterzijde bij "direct naar forum" kiezen voor "Fondsmanager Gezocht".
    Hierbij een directe link: www.iex.nl/Forum/2467/Fondsmanager-Ge...

    Jullie zijn dus gisteren net als ik ook long gegaan, hopelijk wel op een lager niveau.

    Succes,
    Martin
  11. jasaba 3 juli 2015 11:34
    quote:

    Martin W schreef op 3 juli 2015 11:05:

    [...]
    Je kunt op de IEX home pagina klikken op "forum" (in de blauwe balk), daarna aan de rechterzijde bij "direct naar forum" kiezen voor "Fondsmanager Gezocht".
    Hierbij een directe link: www.iex.nl/Forum/2467/Fondsmanager-Ge...

    Jullie zijn dus gisteren net als ik ook long gegaan, hopelijk wel op een lager niveau.

    Succes,
    Martin
    Gevonden! Bedankt. Kunnen we in het vervolg toch nog een beetje met elkaar in contact blijven, mocht de site er weer uit liggen.
    Gisteren 2x long gegaan. Eerste keer op 481 @ 4,20 (na de ochtendtop) en vervolgens nog een keer op 478 @ 3,60 (en eentje @ 3,70).
    Nu doen ze dankzij gestegen vola 3,50/3,60.
309 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0729 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 -0,87%
Gold spot 2.332,03 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links